RESTORAN
8 JALGA

Mõisa restoran 8 Jalga mahutab kuni 50 inimest õhtusöögiks ja kuni 150 kokteilipidudeks.

Mõisa köögis viivad maailmaklassi kokad ja sommeljeed läbi veinide degusteerimisi ja toiduvalmistamise kursusi. Mõisa kööki mahuvad samaaegselt toitu valmistama 12 inimest. Suuremad seltskonnad on võimalik jagada kaheks grupiks, mis saavad osaleda vaheldumisi toiduvalmistamise- ja lisakursustel. Lisakursused sisaldavad veinide ja alkohoolsete jookide degusteerimisi ning kokteiliteadust.

Kujundame menüü ja ürituse vastavalt teie soovidele. Lisainformatsiooni saamiseks meie erinevate võimaluste kohta võtke palun meiega ühendust info@kau.ee

MENÜÜ

RESTORAN

Restoran 8 Jalga asub Kõue mõisa kõige esinduslikumas ruumis, mille keskseks elemendiks on restoranile nime andnud uhke, kaheksajala kombitsaid meenutav portselanlühter. Restoranis 8 Jalga on võimalik maitsta delikatesse, mis oleks pärit justkui teisest maailmast. Naudi meie peakoka poolt valmistatud imesid, mida täiendavad Kõue mõisa Veinikeldri peenest valikust pärit veinid.

Restorani köök pakub kohalikust toorainest inspireeritud hooajalist menüüd. Intiimset õhtusöögimeeleolu pakkuv 8 Jalga mahutab kuni 50 külalist, kes ilusa ilmaga saavad nautida ka avarat suveterrassi, kust avaneb kaunis vaade mõisapargile.

Restorani köök on avatud:

teisipäevast laupäevani 14:00 – 21:00.

Pühapäeviti ja esmaspäeviti on restoran suletud.

Soovitav on laud ette broneerida: +372 644 1411 või info@kau.ee

Tema toiduvalmistamine, mis väljendab loovust, õnne, ilu, poeesiat, keerukust ja maagiat on põhjuseks, miks Kõue mõisal on hea meel teda oma köögis tegutsemas näha.

PEAKOKK

Ellery Powell on rahvusvahelise kogemusega kulinaaria innovaator, kes on 15 aastat juhtinud kööke auhinnatud- ja luksushotellides asuvates restoranides. Ta on toidumaailmaga kokku puutunud juba väga varasest noorusest ja avastas kokakunsti tänu oma perele, kellega koos ta Inglismaa maapiirkonnas aianduse ja kokandusega tegeles. Lapsepõlve veetis ta vanemaid nende ökoaiandis ja tervisliku toidu äris abistades, mis loomulikult viis karjäärini toitlustuses.

Ellery on tugevalt kanda kinnitanud kõigis mahe- ja kulinaarsetes liikumistes. Ta saab inspiratsiooni loodusest ja oma reisidest üle maailma, luues puhtaid toite rõhuga tugevatel maitsetel ja loomulikul välimusel.

“Tänu oma fantastilisele maalähedasele asukohale ja tarbeaia olemasolule mõisas, ootan ma väga, et saaksin kogeda, mida Harjumaal pakkuda on. Siinne meeskond jagab minu entusiasmi ja kirge katsetada ning luua uusi unikaalseid roogasid, mis esindaksid mõisa ilu.”

Luksuslikku Kõue mõisa toob Ellery endaga jõulise vaatenurga ja meisterlikud oskused. Tema toiduvalmistamine, mis väljendab loovust, õnne, ilu, poeesiat, keerukust ja maagiat on põhjuseks, miks Kõue mõisal on hea meel teda oma köögis tegutsemas näha. Maitsvalt valmistatud õuntega täidetud seakõhust, kookospähkli infusiooniga merikuradini – tema köök on nagu aken erakordselt andeka ja pühendunud peakoka puhtasse meelde. Tema magustoidud maitsevad nagu sööksid unikaalsete maitsekombinatsioonidega unistusi. Ta on teinud meie toidu personaalseks ja kirglikuks ning ta ise saanud meie suureks rõõmuks mõisapere tähelepanuväärseks liikmeks.

VEINIKELDER JA KELDRISAAL

Kõue mõisa vanimas osas, võlvlagedega keldris, peidab end restorani 8 Jalga Veinikelder. Ajaloolist, 13. sajandist pärit võlvkambrit veinikeldriks kujundades kasutati veiniriiulite ehitamiseks mõisast leitud vana puitu.
Veinikelder on uhke oma eksklusiivse valiku poolest, mis on täiuslikuks lisandiks restorani menüüle ja vastavalt hooajale pidevas muutumises.
Veinikeldri kõrval asuv keskaegne Keldrisaal on ideaalne paik intiimsete koosviibimiste ja privaatsete sündmuste korraldamiseks kuni 20 inimesele. Mõisa köök ja ürituste meeskond on abiks konverentside, seminaride, koosolekute või lihtsalt sõprade seltsis peetavate õhtusöökide korraldamisel. Keldrisaalis saavad külalised nautida ka degustatsiooniüritusi peakoka poolt valmistatud külma snäkivalikuga.

Broneeri meie Keldrisaal privaatseks veinidegustatsiooniks või täismenüüga ürituseks kaunite 13. sajandist pärit võlvlagede all.

SIGARITUBA

Siseruumides paiknev rikkaliku tubaka- ja sigarivalikuga suitsetamistuba pakub mugavat võimalust lõõgastuda pehmet jazzi kuulates ja mahedaid jooke nautides.
Sigarituba loob intiimse õhustiku vaikseks keskusteluks. Pakkudes nii baari- kui lauateenindust, on siin tähtsaimal kohal sigarid, mis on kõik käsitsi valmistatud. On Cohibasid, Montecristosid, Partagaseid, Trinidade, Bolivare, Hoyo de Monterrey´sid, Santa Damianasid.
Samuti saab siin nautida haruldasi ja kalleid armanjakke, konjakeid, viskisid ja tekiilasid. Huvilistel on võimalus osa võtta alkoholi meistriklassist ja erinevatest degusteerimistest.

PARUNESSI TUBA

Parunessi tuba on väike valgusküllane, intiimse õhustikuga söögituba. Selles vaimustav toas, mis sobib nii einestamiseks kui ka koosolekute läbiviimiseks, on taastatud seinamaalingud ja töökorras leivaahi.

JAANI

Jaani on suur, kuid hubane restoran, mis avati 2016. aastal. Koht sai oma nime Eesti kõige kuulsama kirjaniku Jaan Krossi järgi ning mahutab sõltuvalt seadest kuni 200 külalist. Elurõõmust pulbitsevas ja mitmeti kohandatavas ruumis, mis on Jaan Krossi ja tema elu kujutavate fotodega dekoreeritud, on avatud köök, hästisisustatud baar ja esinemisala. Galaõhtusöökide, pulmade ja firmaürituste korraldamiseks ideaalne restoran on sõbraliku ja vaba atmosfääriga, peegeldades eelmise sajandivahetuse Euroopa kohvikute elevat tunnet. Restoran paikneb eraldiasetsevas hoones mõisapargi värava vahetus läheduses, esimese tiigi kõrval. Suvel muutub Jaani ümbrus kauniks rohelusse mattuvaks parginurgaks ja selle esiselt õuealalt naudib silm võrratuid vaateid ümbritsevale.

Restoranis on mugavad toolid, valge marmoriga kaunistatud lauad ning 14 suurt ümmargust valget laelampi, mis heidavad kauneid valguskiiri ruumi massiivsetele aampalkidele ja 4 meetri kõrgusele laele. Bluus, jazz ja vana ragtime muusika täidavad õhku ning läbi nende viiside kõlavad mõnikord Jaan Krossi ja teiste kuulsate kirjanike hääled. Hästivarustatud suur baar  suudab teenindada mistahes üritust. Mööduja näeb vaimusilmas heades ülikondades või botastes mehi, seppasid, talunikke joomas vanamoodsaid kokteile ja söömas suitsukala või maitsvalt valmistatud grillroogasid. See paik on ideaalne pulmade, pidude või mistahes firmaürituste korraldamiseks.

ABSINDIMAJA

Absint oli 19. sajandi lõpul kunstnike ja kirjanike meelisjook. Joogi nautlejate sekka kuulusid teiste seas Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Oscar Wilde, Toulouse-Lautrec, Charles Baudelaire, Edgar Allan Poe ja Ernest Hemingway.
Jaluta hetkeks elu metsikumal poolel ja tule naudi meie ainulaadset Absindimaja, kus kunst, kirjandus, muusika ja roheline haldjas sulanduvad meeleliseks kokteiliks, mis vaimustab iga külalist, kes seda proovida julgeb.
Tiigi kaldal ja mõisa viljapuuaia kõrval asuv Absindimaja on imeilus paik, mida saab broneerida erinevate ürituste, nagu aiapeod ja pulmatseremooniad, tarbeks.